About me

My Photo
l.a.d.y.b.o.s.s
hello peeps.. im n.a.d.i.h.a *a teacher *camera addict *love travelling *love shopping ;) *love everything about beauty =) ok, enuf. its not dat important aite ;) so..welcome to my page,keep urself stay here..n enjoy reading!! happy always :))
View my complete profile
Feeds RSS
Feeds RSS

:: BoLe cLicK2 sini ::

Thursday, March 31, 2011

:: cuak + gelabah = enough said. ::


ASSALAMUALAIKUM READERS...

hari ni kan 31 Mac 2011 bermakna last date dalam bulan mac ka kn...korang nak tau x..i memang xtenang duduk bila nk dkt smpai ujung bulan...nk tau kenapa?? meh sini nk story...

due to my duty as a class teacher, i hv to closed the attendance book for every month...and as a new teacher I felt so 'brainless' sebab xreti nk wat keje nih...st time i buat was on February...tu pn mntak tolong cikgu skolah yg berpengalaman ajarkn (tebalkan je la muka ni kn) nama je I mntak tolong ajarkn BUT I rasa mcm cikgu tu yg tolong buatkn utk I. tvm kak yus :))
so, settled la utk bln Feb..maybe sebab kelembapan I, so I memang x igt sgt cara2 die..damn.terok kn? dan oleh itu i memang terasa cuak bila smpai ujung bulan 3 which is TODAY..and disebabkan i xnak wat keje last minute, so, AGAIN i ask one of the teacher in my school..Alhamdulillah, cikgu2 skolah ni memang sgt baik hati dan tidak lokek ilmu...I pn belajar la cara2 nk closed attendance nih...supaya tidak melakukan kesilapan, i pn mengambil langkah berhati2 dgn menggunakan pensil terlebih dahulu (tanak buat silap la katakn),lepas tu baru copy semula guna pen..mcm teliti gile hahahaa.. and finally everything was done..rasa cuak n gelabah pon hilang entah ke mana..mungkin terbang bersama angin di Bagan Serai ni hahaa..merepek kau! i pn dengan rasa gembira pergi submit attendance book di office..Fuh!lega~

BUT..but...

ku sangka panas sampai ke petang rupanya hujan di jam 1.30 p.m (merosakkan peribahasa kejap)..Guru kelas sebenar kelas yg ambik tu told me dat i did a little mistake in da attendance book..ouhhh no :( kenapala i ni sgt careless..sedeynyaaa..ada jugak yg silap huhuuu...mujurla akak ni baik, xmarah pn tapi siap ajar lg...Tapi i sgt2 rasa bersalah kerana comotkan buku die sorry akak huhuuu ;(
and one more thing..rasa malu dgn PK Hem sbb slalu sgt wt silap dlm buku attendance...maafkan saya huhuu...
mungkin lepas ni perlu lebih berhati-hati...

but positively, i take it as my new experience...yup learn from mistake :))

cheer up bebeh!


thanks for reading dis entry..
love u guys!

3 comments:

Si DauN CeRi said...

xpe.. kalau kita buat silap, kite lebih ingat kesilapan tu dan lebih berhati-hati..

Noor Hidayah Kamarulzaman said...

hahaha..akak pn sme, diha..last year, cikgu2 len yg tlg watkan...hahaha..lme2 ok la 2 dear..

l.a.d.y.b.o.s.s said...

si daun ceri: a'ah learn from mistake kn :)
Kak dayah: yeke..tula, rsa cm trk gile..keje senang cmtu pn xleh nk wt huhuu...hrp2 pasni xde slp da..